Gode muligheter for leverandørindustrien

ÅPNING: Statssekretær i OED Kåre Fostervold og styreleder i Telemark Offshore Arnt Helge Hauglid slår fast at leverandørindustrien i Telemark har en viktig jobb å gjøre for å øke leveransene til offshoremarkedet. Foto: OLE BJØRN ULSNÆS

Telemark er en uoppdaget ressurs. Det gir olje- og gassindustrien i fylket gode muligheter framover, fastslo statssekretær i OED, Kåre Fostervold da han åpnet Telemark Offshores messe i Ibsenhuset torsdag.  

Les artikkel i TA.

Kan hevde seg i eliteserien

Leverandør industrien er suksesshistorien i fastlandsindustrien, uttalte Fostervold. Her er det full fart og store muligheter for Telemark å ta en posisjon.

Regjeringens ambisjoner om vekst sammenfaller godt med Telemark offshores ambisjoner om å doble offshore leveransene de neste to årene.   

-      Her har leverandørbedriftene i Telemark offshore en unik mulighet til å hevde seg i eliteserien, sa Fostervold.  Man trenger ikke å lukte saltvann for å levere inn til oljeindustrien.

Rystad Energy rapporten fra tidligere i år peker også på at Telemark med norges største prosessindustrielle miljø har en unik sjanse for å bli ledende i Norge på industrielle prosesser til olje- og offshore.

Norges leverandør industri er i dag landets mest hurtigvoksende og viktigste næring etter olje og gass, med 160 000 ansatte. Og lønnsomheten er i overkant av 50 prosent høyere enn i norsk næringsliv unntatt olje- og gass. (Kilde Menon 3/12).

Les også: Leverandørindustrien er vår største fastlandsnæring.

Bottom