Ventil skal øke oljeproduksjonen

InflowControl har utviklet unike ventiler som skal sikre betydelig større produksjon og utvinning av olje.Bilfingers Maskineringsverksted på Herøya har bidratt i utviklingsarbeidet med produksjon av prototyper og utstyr til testing av ventilene.

Gründerselskapet, Inflow Control, vekker oppsikt internasjonalt, og i løpet av 2015 skal teknologien testes ut i flere oljefelt. Utviklingen av ventilen foregår i selskapets kontorlokaler og laboratoriet i Porselensfabrikken i Porsgrunn.

Bilfingers Maskineringsverksted på Herøya har bidratt i utviklingsarbeidet med produksjon av prototyper og utstyr til testing av ventilene.

Les hele artikkelen: Bilfinger bidrar i utvikling av oljeventiler.

De selvregulerende ventilene monteres nede i oljebrønner, og registrerer om det er olje som kommer strømmende, eller om det er vann eller gass. Ventilene holder da åpent for olje, men stenger igjen av seg selv dersom det kommer vann eller gass. Teknologien fører til at utvinningsgraden i oljebrønnene kan økes, forklarer Vidar Mathiesen. Han etablerte selskapet i 2011 sammen med Bjørnar Werswick og Haavard Aakre.

I løpet av året skal ventilene testes ut i flere oljefelt med ulik olje. Felttestene skal gjøres i Midtøsten, Canada og Norge. Bilfinger skal produsere de 25 ventilene til det første testprosjektet. Dersom testene er vellykket, er InflowControl klar for kommersielle leveranser i løpet av 2016. Da kan volumet øke fra noen hundre testventiler til leveranser av flere titusener årlig.

Bottom